Verhuisd
De eerste nacht
In bed gepiest

Op 8 juli 2002 heb ik mijn ouderlijk huis in Capelle aan de IJssel verlaten en ben ergens op de Veluwe gaan samenwonen met twee soortgenoten en twee rare zwabbers.Mijn soortgenoten zijn Sumy een al wat oudere Oosterse dame en Gijs de rode theemuts.Over de andere vierpotige huisgenoten zal ik het nog maar even niet hebben , want die schijnen verschrikkelijk groot te zijn en maken wel erg veel lawaai.Na een lange autorit werd ik gastvrij onthaald door het ontvangstcomité , Sumy begroette me uitbundig en Gijs begon angstaanjagend te grommen ,hij kon zo de hoofdrol spelen in de Lion King.

Heb heerlijk geslapen in mijn nieuwe huis en Gijs blijkt eigenlijk best wel een hele leuke kat te zijn ,in plaats van een grommend monster,ik heb ook wel het idee dat we wel vrienden kunnen worden.Hij loopt me zelfs al een beetje uit te dagen en ik mag ook aan zijn speeltjes komen.Ik heb ook kennis gemaakt met die twee rare zwabbers , maar wat zijn die groot zeg, die hou ik toch nog maar liever even op afstand.Ik heb het hier verder prima naar mijn zin , ik ben het huis al aardig aan het verkennen ,alleen heb ik wel wat last van allerlei flitslichten .Ik schijn namelijk een dankbaar object te zijn om te fotograferen.

 

Ik heb vandaag voor de derde keer op het dekbed geplast en zeg nou zelf een donzen dekbed is toch veel zachter aan je pootjes dan die harde kattenkorrels.Ook moet ik voor de kattenbak het bed afstappen en als je dan lekker bij iemand in de armen ligt wil je ook niet terug komen en het bed bevuilen met allemaal korrels die tussen je pootjes blijven zitten.Ik heb wat dat betreft een keurige opvoeding genoten,alleen denkt het personeel er hier heel anders over ,die maken er gelijk zo'n drama van en beginnen ineens heel erg actief te worden in de nachetelijke uren.Leuk voor de buren.:-(

Ik heb me laten vertellen dat eén van mijn broers het ook doet dus het zal wel in de familie zitten.

Zwabbers
14juli
Brokken keuren

Die grote harige zwabbers zijn eigenlijk best heel leuk ,ik voel me dus ook helemaal thuis bij ze . Ik mag bij Mien in de mand slapen en Bo zorgt er altijd voor dat mijn haren altijd goed gewassen worden.

De dames maken zelfs ruzie om me,terwijl mijn voorkeur toch uit gaat naar Mien.Die is wat groter en veel stoerder dan Bo.Ze heeft ook wat meer gevoel voor humor want ze vindt het reuze gezellig als ik in haar baard hang en daar ziet Bo de humor nou weer niet van in.Ook vindt ze het reuze leuk om verstoppertje met me te spelen,ik heb inmiddels al leuke plekjes gevonden hier in huis.Ik denk dat ik met de hondendames een leuke toekomst tegemoed zal gaan.

 

 

Vandaag heb ik kennis gemaakt met de tuin, maar wat is dat een aardige speelruimte zeg , je komt er van alles in tegen.Het is net een hele grote kattenbak ,alleen dan gevuld met miertjes ,piertjes en spinnetjes.

Ik denk dat mijn bazen wel trots op me zijn , want ik heb de merels al de tuin uit gejaagd..Ook de koolmeesjes vliegen met een grote boog over onze tuin heen,terwijl ze normaal altijd vogelhuizen komen kraken heb ik me laten vertellen.

Die harige beesten doen echt niks , die liggen de hele dag te dutten op het terras en kunnen een enorme grote bek op zetten als er gebeld wordt en dat is geen pretje aan mijn Siamezenoortjes.Mijn Siamezenoortjes zijn dan misschien wel erg groot ,maar ze zijn overgevoelig voor harde geluiden.

.

Ik begin tegenwoordig de dag tegenwoordig met het keuren van hondenbrokjes.Ik wil tenslotte dat Mien een goede kwaliteit brokjes krijgt voorgeschoteld want bouviers kunnen net als Siamezen wel eens wat kieskeurig zijn met eten.Als ik ze dan goed bevonden heb mag Mien ze opeten.

Ze vertrouwd helemaal op mij,want als ik het eens vergeet blijft ze keurig op me wachten.
Vakantie uittocht
15december
Zinloos geweld

Wat er ons nu te wachten staat weet ik niet , maar er staan allemaal koffers in de gang en we worden overladen met dikke knuffels.Die dikke knuffels krijgen we wel vaker ,maar dan slaan ze er niet zulke sentimentele taal bij uit.

We mogen nu door het hele huis heen lopen en er komen steeds mensen in huis om met ons te spelen en eten te geven.Ze doen erg hun best hoor , maar leuk vind ik het niet.Ze gaan na een paar uur weer weg en als ze dan terug komen duiken ze gelijk als eerste naar de kattenbak en beginnen daar heftig in te graaien.De taal die ze er dan bij uitslaan raakt kant nog wal, zo van gatsie , jakkes of wat stinken jullie.Nou die zijn dus duidelijk geen katten gewend.

De vakantie zit er weer op en mijn vrouwtje doet net of er niets aan de hand is en komt me enthousiast begroeten , zoiets laat ik natuurlijk niet toe .Ze weten een Siamees echt niet op waarde in te schatten.Zij is de gene die weg is gegaan en nu verwacht ze van mij dat ik dan ga spinnen als ze me oppakt en knuffeld.Mooi niet hoor , ik ben lekker met mijn maatjes de zolder opgegaan en ze bekijkt het maar!

En Gijs en ik hebben dan schik want je moet ze eens zien,wat kan de mensheid raar doen als ze iets van een kat gedaan wil krijgen.En dat spelletje speelden wij maar al te graag mee ,wij zijn onder het bed gekropen , en ja hoor daar lag mevrouw plat op haar buik naar ons te kijken ,gingen wij achter de droger zitten ,zette ze dat ding opzij.Hele smeekbedes kwamen er uit haar mond rollen ,maar wij hielden poot bij stuk en lieten ons niet paaien,zelfs niet met de meegebrachte nieuwe speeltjes. Wij hebben het een hele middag vol gehouden tot onze magen begonnen te rammelen.

Wat er aan de hand is weet ik niet ,maar het lijkt wel of ze hier in hongerstaking gegaan zijn , want onze etensbakjes worden maar niet gevuld.Ook de honden drinkbak waar Gijs en ik altijd zo lekker in kunnen spetteren is weg gehaald en de stemming in huis is beneden alle peil.Ik krijg wel een heleboel knuffels,maar daar kan ik mijn maag niet mee vullen en dan vertellen ze me doodleuk dat ik naar de dierenarts moet om mijn pretpakket weg te laten halen.Daar word je als kerel niet echt vrolijk van,dat is toch zinloos geweld?

Ik werd in een mand gestopt en mocht mee met de auto,dat was op zich wel gezellig want autorijden is beslist een hobby van me .In de wachtkamer mocht ik op schoot zitten en daar stal ik gelijk de show , want alle dames die daar zaten vielen voor mijn mooie blauwe ogen.Zit je net lekker op schoot word je gelijk binnen geroepen bij de dierenarts,die denkt ook dat hij de leukste is en begint na even met je gespeeld te hebben zich ineens te ontpoppen tot een enorme wreedaard.Hij kwam met een enorme spuit aan zetten en toen ik wakker werd had ik een lampenkap op.Ik kon zo op de cover van deIkeagids.

Keukenverbod
Betuigd
Feestvarken
Ze weten het leven van een Siamees elke keer weer te dwarsbomen ,nu heb ik weer een keukenverbod gekregen. Dit alleen maar omdat ik een stuk rundvlees uit de braadpan heb gepakt,moet ze het ook maar niet uren laten sudderen.Dat is toch allemaal energieverspilling? Ik had er al zoveel uren met mijn neus onder gehangen dat het tijd werd om het te keuren .Ik had netjes de deksel van de braadpan afgehaald en het stuk vlees er uit gehaald en dit op de vloer neer gelegd om het met Gijs te delen.Zover zijn we niet eens gekomen want eerst werd er nog even gedacht dat Bo een boodschap had achter gelaten ,omdat ze iets bruins zag liggen .Mijn vrouwtje kon het allemaal niet zo waarderen en die ging gelijk met een emmer sop aan de slag , wat kan die dan emmeren zeg.En achteraf is al mijn werk voor niks geweest , want ze heeft het stuk vlees heel gracieus in de prullenbak gedeponeerd.

Ze hebben hier nu weer iets geks bedacht , omdat ik zo goed kan apporteren denken ze dat ik een hond ben ,daarom hebben ook een tuigje voor me gekocht en nu denken ze dat ik aan de lijn ga lopen.Mooi niet natuurlijk!!!Ik ben op een tuinstoel gaan zitten en heb geen poot meer verzet.Je had ze eens moeten zin sjorren aan de andere kant van de lijn,echt het was om je rot te lachen.En dan praten ze ook ineens met een overslaande stem ,kom dan Tarkan ,kom maar kereltje. Niks hoor het kereltje bleef gewoon zitten waar hij zat. En dan hebben ze ook nog een felrode lijn gekocht,dat ziet er toch niet uit daar gaat toch geen kat mee lopen en zeker geen Siamese kater? Ik wil best gaan wandelen in de tuin in ,maar dan wel zonder dat stomme tuigje.Ze weten hier nog steeds niet hoe een Siamees in elkaar zit,ze moeten nog veel leren.

 

Tijd voor een feestje,vandaag ben ik 1jaar geworden en heb me lekker laten verwennen met knuffels en allerlei speeltjes.Ik heb hier de bijnaam van Tarkan de sloper , dus die moet ik dan ook in ere houden,ik vind het een titel om trots op te zijn.Ik ben nu eenmaal gek op knuffelpopjes en wil graag weten waar ze mee gevuld zijn en hoe Siameesbestendig ze zijn,want uit een heel klein beestje komen een heleboel witte vlokken waar je zo leuk mee kunt spelen.Ik zorg hier in huis niet alleen voor een lach maar ook regelmatig voor een plaatselijke sneeuwbui.
Brief van mijn vader
6 juni 2003
Geestelijke mishandeling
Op 16mei viel er ineens een brief van mijn vader op de deurmat,ik raakte er best een beetje door van slag.Ga je er vanuit dat je vader niks met je te maken wilt hebben ,zoekt hij ineens contact met je,dat is dan wel even een omschakeling..Spoorloos zou er een mooie uitzending van hebben kunnen maken en hoge ogen kunnen scoren.Mijn moeder had me verteld dat het een kortstondige flirt was en dat hij nogal een turbulent liefdesleven achter de rug had.Dan verwacht je toch niet op dat hij een foto van zijn zoon wil hebben om mee op zijn website te pronken.Biba, ik mag mijn moeder tutoyeren heeft me ooit eens een foto van hem laten zien en ik was wel gelijk onder de indruk van hem , wat een mooie donkere man.Ik snap best dat de dames voor hem in de rij staan,maar helaas is voor mij niet zo'n carrière weg gelegd.Dit heb ik allemaal aan het personeel hier te danken.

Was een zwarte dag voor me, toen is mijn grote vriendin Mien gaan hemelen. Ze was met haar zestien jaar al aardig op leeftijd, maar nog zeer actief voor een oude dame. We deelden lief en leed samen en Mien was altijd in om een potje verstoppertje te spelen of haar etensbak met me te delen. Gijs en ik zijn gelijk vijf dagen in hongerstaking gegaan dit tot groot ongenoegen van mijn vrouwtje. Het is nu vreselijk stil in huis en Bo is stukken saaier dan Mien en een vreselijke krent, ze kan nog geen brokje missen .

 

Vandaag moest er weer zo nodig geoefend worden met het , dan mag ik in de tuin zeggen ze. Ze zouden zelf eens een tuigje moeten gaan dragen, dan weten ze hoe je beperkt wordt in je vrijheid. Dat leuke spinnetje wat je ziet lopen kun je dan niet te pakken krijgen en het groene gras van de buren ligt ook buiten je bereik en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik zou dit eigenlijk geestelijke dierenmishandeling willen noemen.Als er een poezen Riagg zou bestaan , dan zou ik daar nu rijp voor zijn .Ik heb ze vorige keer al laten weten dat ik het niks vindt en dat is in een paar maanden tijd niet veranderd.

 

Home Next

Naar boven